Hoe zorg je dat je zo voordelig mogelijk belt?

Hoe zorg je dat je zo voordelig mogelijk belt?

Niemand kan tegenwoordig meer zonder telefoon. Het is namelijk niet alleen een middel om met andere mensen te kunnen bellen, het is ook een apparaat dat je helpt om allerlei andere zaken in je leven te regelen. Moet je geld overmaken? Je regelt het met je telefoon. Heb je een afspraak op een onbekende locatie? Je telefoon wijst je de weg. Het is daarom belangrijk om je telefoon in goede staat te houden. Als dit je namelijk lukt, kun je veel langer gebruikmaken van je mobiel. In dit artikel leggen wij je graag uit wat je allemaal kunt doen om te zorgen dat je telefoon, zelfs na jarenlang intensief gebruik, nog altijd als nieuw blijft.

Zorg voor een goed hoesje

Als je je telefoon krijgt, zit hier nooit een hoesje bij. Dat is eigenlijk gek, want de beste manier om je telefoon in goede staat te houden, is door een goed hoesje te kopen. Heb je een Samsung Galaxy, dan kun je een Samsung Galaxy S22 Ultra hoesje kopen. Dit hoesje zorgt ervoor dat wanneer jij jouw telefoon een keer per ongeluk laat vallen, de kans aanzienlijk kleiner is dat je scherm volledig aan diggelen ligt. Een scherm vervangen kost heel veel geld en het is zonde om dit te moeten betalen wanneer je ook voor een paar euro’s een goed hoesje voor je telefoon had kunnen kopen. Wil jij iets bijzonders maken van je telefoonhoesje? Kies dan je favoriete foto en laat deze op het hoesje aanbrengen. Zo maak je van een functioneel iets ook nog iets bijzonders.

Is een verzekering nodig?

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt, krijg je altijd de vraag of je ook een verzekering voor je telefoon wilt afsluiten. Een verzekering dekt de schade wanneer je je telefoon hebt laten vallen, dus een verzekering kan zeker nuttig zijn. Echter, een verzekering is ook duur en door een hoesje te kopen voor je telefoon, kun je dus ook veel schade voorkomen. Uiteraard beschermt een hoesje je niet tegen diefstal en dat doet een verzekering vaak wel. Het nadeel is echter dat je hier redelijk voor moet betalen en dan is het de vraag of jouw telefoon dit allemaal waard is. Heb je dus een al wat oudere telefoon, bijvoorbeeld wanneer je een refurbished model hebt gekocht, dan kun je je altijd afvragen of een speciale verzekering echt nodig is. Soms is het beter om gewoon een goed hoesje te kopen en om een screenprotector aan te brengen zodat je scherm goed beveiligd is.

Neem een sim-only abonnement

Wil jij nog meer besparen op je telefoonkosten? Dan is het goed om een sim-only abonnement te nemen. Hierdoor kun je een zo’n voordelig mogelijk abonnement nemen zonder dat je hoeft te betalen voor je telefoon. Neem je namelijk een compleet abonnement, dan betaal je ook iedere maand voor je telefoon en daardoor kunnen de kosten sterk oplopen. Bekijk daarom eens waar je een goede, betaalbare telefoon kunt kopen en combineer dit met een sim-only abonnement. Zo weet je zeker dat je voor een prikkie kunt bellen.

vind in enkele stappen de beste zakelijke telefonie oplossing

vind in enkele stappen de beste zakelijke telefonie oplossing

Zakelijke telefonie: zo vind je de beste oplossing

Telefonie is zo normaal dat je er amper bij stilstaat dat er een hoop techniek achter schuilgaat. Vroeger belden we via kabels die vaste telefoons met elkaar verbonden, dat valt nog wel te begrijpen. Nu bellen we via het internet en met mobiele telefoons. Je praat in een los apparaat en je spraakberichten gaan door de lucht naar een toren. Via die toren gaat het via een internetverbinding naar een andere toren en via de lucht komt wat jij zegt bij de ander aan. En dat alles binnen een fractie van een seconde. En daartussenin zit nog zoveel techniek, zoals de telefooncentrale die je gebruikt om dit alles aan te sturen en te verwerken.

Wanneer het aankomt op zakelijke telefonie, is een telefooncentrale die bij je organisatie past een must. Er zijn veel opties en er valt zeker iets te kiezen. Met dit blog willen wij je in de juiste richting helpen.

Welke telefonieplatformen zijn er?

Er zijn een groot aantal telefonieplatformen. Dit zijn de telefooncentrales in de cloud. In Nederland zijn een hele hoop telefonieplatformen beschikbaar. Dit zijn er zeker meer dan vijftig. Deze platformen worden ontwikkeld door zowel internationaal opererende als Nederlandse bedrijven. In deze platformen zit veel verschil, denk hierbij aan eenvoudige oplossingen met alleen basisfunctionaliteiten. Dit zijn goedkope platformen, maar ze zitten qua kwaliteit aan de onderkant van de markt. Daarnaast heb je betere en uitgebreide platformen met meer functionaliteiten en mogelijkheden om ze te koppelen aan andere softwareprogramma’s die je voor je bedrijfsvoering gebruikt.

Het oerwoud van telecomleveranciers

In Nederland zijn ongeveer 500 telecomleveranciers. Zij werken met één of meerdere telefonieplatformen. Een leverancier met meerdere platformen zal jou eerder een oplossing kunnen bieden die bij je organisatie past. Ze hebben immers meerdere smaken. Een leverancier met één platform zal deze naar de mond van jouw organisatie praten, met het risico dat het later een ongelukkig huwelijk wordt tussen jou en je nieuwe telecompartner.

Maak eerst je wensen en eisen inzichtelijk

Voordat je op zoek gaat naar een zakelijke telefonieoplossing, is het slim om vooraf te bedenken wat je nodig hebt. Dit kan gaan om functionaliteiten, maar ook om welke toestellen je wilt gebruiken of dat je gebruik gaat maken van softphones. Zijn er medewerkers die veel of alleen maar mobiel gebruiken? Dan is goede vast-mobiel integratie belangrijk. Lees je daarom eerst goed in en probeer een zo ideaal mogelijk plaatje te schetsen en stel eisen waaraan een telefonieoplossing moet voldoen.

Selecteer meerdere telecompartners

Nu je in grote lijnen weet wat je nodig hebt, kun je offertes aanvragen. Op deze manier zullen aanbieders ongeveer hetzelfde aanbieden en kun je een beter vergelijk maken. Google ook nog even of er aanbieders zijn die zichzelf gespecialiseerd hebben in jouw branche. Zoek bijvoorbeeld op “telefonie voor huisartsen” of “telefonie voor advocaten”. Lees reviews en maak een selectie van ongeveer drie potentiële telecompartners. Op deze manier vind je gegarandeerd een goede telecompartner en een zakelijke telefonieoplossing die past bij jouw organisatie.

Alles in 1 pakket combineren met mobiel loont

Alles in 1 pakket combineren met mobiel loont

Steeds meer Nederlanders combineren hun alles in 1 pakket (internet, tv en bellen) met een mobiele abonnement. Naar schatting is nu ongeveer 20% van alle abonnementen zo’n quadplay abonnement. Het grote voordeel? Je kunt een hoop geld besparen. Populaire providers zoals KPN, Telfort en VodafoneZiggo bieden namelijk interessante kortingen en extra’s als je jouw mobiele abonnement combineert met het standaard 3-in-1 pakket. Dit geldt ook voor de populaire glasvezel internet abonnementen.

Om hoeveel voordeel gaat het?

Providers willen natuurlijk dat jij zoveel mogelijk diensten bij hen afneemt. In ruil daarvoor krijg jij dan een korting. Daarnaast is het ook gewoon prettig om alle diensten bij een aanbieder onder te brengen. Je hebt maandelijks een factuur en een aanspreekpunt. Zo blijft het allemaal lekker overzichtelijk.

Wanneer je jouw mobiele abonnement toevoegt aan jouw reguliere alles-in-1 pakket, dan ontvang je interessante kortingen. Bijvoorbeeld €5,00 korting op je abonnement, dubbele data of gratis zenderpakketten. Hieronder vind je de voordelen van de 3 meest populaire quadplay-aanbieders: VodafoneZiggo, KPN en Telfort.

VodafoneZiggo

 • Standaard €5,00 korting op je Red abonnement.
 • Je hebt recht op dubbele data.
 • Je kunt kiezen uit extra tv-zenders (sports, movies of kids).
 • Daarnaast ontvang je kosteloos het “veilig online pakket”. Hiermee ben je extra beveiligd tegen cybercriminelen.

KPN Compleet

 • Iedere maand standaard €5,00 korting op je abonnement.
 • Zowel het aantal MB’s als het aantal SMS’jes worden verdubbeld.
 • Je krijgt gratis toegang tot betaalde kanalen als Fox Sports.
 • Je kunt MB’s delen met anderen (familieleden) die ook gebruik maken van KPN Compleet.
 • Daarnaast kun je gratis bellen met andere nummers die onder hetzelfde contract vallen.

Telfort CombiVoordeel

 • Standaard 5 euro korting op de maandelijkse factuur.
 • Ook Telfort verdubbeld je MB’s (bijv. van 1GB naar 2GB data).
 • Gratis eredivisie kijken via Fox Sports.

Gratis tot 200 uur TV-programma’s opnemen en terugkijken.