Zakelijke telefonie: zo vind je de beste oplossing

Telefonie is zo normaal dat je er amper bij stilstaat dat er een hoop techniek achter schuilgaat. Vroeger belden we via kabels die vaste telefoons met elkaar verbonden, dat valt nog wel te begrijpen. Nu bellen we via het internet en met mobiele telefoons. Je praat in een los apparaat en je spraakberichten gaan door de lucht naar een toren. Via die toren gaat het via een internetverbinding naar een andere toren en via de lucht komt wat jij zegt bij de ander aan. En dat alles binnen een fractie van een seconde. En daartussenin zit nog zoveel techniek, zoals de telefooncentrale die je gebruikt om dit alles aan te sturen en te verwerken.

Wanneer het aankomt op zakelijke telefonie, is een telefooncentrale die bij je organisatie past een must. Er zijn veel opties en er valt zeker iets te kiezen. Met dit blog willen wij je in de juiste richting helpen.

Welke telefonieplatformen zijn er?

Er zijn een groot aantal telefonieplatformen. Dit zijn de telefooncentrales in de cloud. In Nederland zijn een hele hoop telefonieplatformen beschikbaar. Dit zijn er zeker meer dan vijftig. Deze platformen worden ontwikkeld door zowel internationaal opererende als Nederlandse bedrijven. In deze platformen zit veel verschil, denk hierbij aan eenvoudige oplossingen met alleen basisfunctionaliteiten. Dit zijn goedkope platformen, maar ze zitten qua kwaliteit aan de onderkant van de markt. Daarnaast heb je betere en uitgebreide platformen met meer functionaliteiten en mogelijkheden om ze te koppelen aan andere softwareprogramma’s die je voor je bedrijfsvoering gebruikt.

Het oerwoud van telecomleveranciers

In Nederland zijn ongeveer 500 telecomleveranciers. Zij werken met één of meerdere telefonieplatformen. Een leverancier met meerdere platformen zal jou eerder een oplossing kunnen bieden die bij je organisatie past. Ze hebben immers meerdere smaken. Een leverancier met één platform zal deze naar de mond van jouw organisatie praten, met het risico dat het later een ongelukkig huwelijk wordt tussen jou en je nieuwe telecompartner.

Maak eerst je wensen en eisen inzichtelijk

Voordat je op zoek gaat naar een zakelijke telefonieoplossing, is het slim om vooraf te bedenken wat je nodig hebt. Dit kan gaan om functionaliteiten, maar ook om welke toestellen je wilt gebruiken of dat je gebruik gaat maken van softphones. Zijn er medewerkers die veel of alleen maar mobiel gebruiken? Dan is goede vast-mobiel integratie belangrijk. Lees je daarom eerst goed in en probeer een zo ideaal mogelijk plaatje te schetsen en stel eisen waaraan een telefonieoplossing moet voldoen.

Selecteer meerdere telecompartners

Nu je in grote lijnen weet wat je nodig hebt, kun je offertes aanvragen. Op deze manier zullen aanbieders ongeveer hetzelfde aanbieden en kun je een beter vergelijk maken. Google ook nog even of er aanbieders zijn die zichzelf gespecialiseerd hebben in jouw branche. Zoek bijvoorbeeld op “telefonie voor huisartsen” of “telefonie voor advocaten”. Lees reviews en maak een selectie van ongeveer drie potentiële telecompartners. Op deze manier vind je gegarandeerd een goede telecompartner en een zakelijke telefonieoplossing die past bij jouw organisatie.