Niemand kan tegenwoordig meer zonder telefoon. Het is namelijk niet alleen een middel om met andere mensen te kunnen bellen, het is ook een apparaat dat je helpt om allerlei andere zaken in je leven te regelen. Moet je geld overmaken? Je regelt het met je telefoon. Heb je een afspraak op een onbekende locatie? Je telefoon wijst je de weg. Het is daarom belangrijk om je telefoon in goede staat te houden. Als dit je namelijk lukt, kun je veel langer gebruikmaken van je mobiel. In dit artikel leggen wij je graag uit wat je allemaal kunt doen om te zorgen dat je telefoon, zelfs na jarenlang intensief gebruik, nog altijd als nieuw blijft.

Zorg voor een goed hoesje

Als je je telefoon krijgt, zit hier nooit een hoesje bij. Dat is eigenlijk gek, want de beste manier om je telefoon in goede staat te houden, is door een goed hoesje te kopen. Heb je een Samsung Galaxy, dan kun je een Samsung Galaxy S22 Ultra hoesje kopen. Dit hoesje zorgt ervoor dat wanneer jij jouw telefoon een keer per ongeluk laat vallen, de kans aanzienlijk kleiner is dat je scherm volledig aan diggelen ligt. Een scherm vervangen kost heel veel geld en het is zonde om dit te moeten betalen wanneer je ook voor een paar euro’s een goed hoesje voor je telefoon had kunnen kopen. Wil jij iets bijzonders maken van je telefoonhoesje? Kies dan je favoriete foto en laat deze op het hoesje aanbrengen. Zo maak je van een functioneel iets ook nog iets bijzonders.

Is een verzekering nodig?

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt, krijg je altijd de vraag of je ook een verzekering voor je telefoon wilt afsluiten. Een verzekering dekt de schade wanneer je je telefoon hebt laten vallen, dus een verzekering kan zeker nuttig zijn. Echter, een verzekering is ook duur en door een hoesje te kopen voor je telefoon, kun je dus ook veel schade voorkomen. Uiteraard beschermt een hoesje je niet tegen diefstal en dat doet een verzekering vaak wel. Het nadeel is echter dat je hier redelijk voor moet betalen en dan is het de vraag of jouw telefoon dit allemaal waard is. Heb je dus een al wat oudere telefoon, bijvoorbeeld wanneer je een refurbished model hebt gekocht, dan kun je je altijd afvragen of een speciale verzekering echt nodig is. Soms is het beter om gewoon een goed hoesje te kopen en om een screenprotector aan te brengen zodat je scherm goed beveiligd is.

Neem een sim-only abonnement

Wil jij nog meer besparen op je telefoonkosten? Dan is het goed om een sim-only abonnement te nemen. Hierdoor kun je een zo’n voordelig mogelijk abonnement nemen zonder dat je hoeft te betalen voor je telefoon. Neem je namelijk een compleet abonnement, dan betaal je ook iedere maand voor je telefoon en daardoor kunnen de kosten sterk oplopen. Bekijk daarom eens waar je een goede, betaalbare telefoon kunt kopen en combineer dit met een sim-only abonnement. Zo weet je zeker dat je voor een prikkie kunt bellen.