De dagen worden met steeds korter, de temperaturen zakken en we raken weer gewend aan de hoeveelheid regen: het is écht herfst. Dat betekent dat de populaire feestdagen steeds dichterbij komen. Er zijn veel feestelijke momenten in deze periode. Maar eerlijk is eerlijk: het kan best wel moeilijk zijn om leuke en originele cadeautjes voor iedereen te shoppen. Wat moet je nou kopen voor je broer, tante of schoonvader? In deze blog gaan we een aantal leuke cadeau-ideeën op een rijtje zetten.

Telefoon gadgets

Hoe vaak kom je iemand tegen die geen mobiele telefoon heeft? Bijna nooit. Dat is precies de reden dat telefoon gadgets altijd goed lijken te scoren. Voorheen waren tomtoms erg populair, het was dé manier om van plek A naar plek B te komen zonder te verdwalen. Met de komst van de mobiele telefoons zijn ook tomtoms verleden tijd: met Google Maps kom je ook waar je moet zijn. Een telefoonhouder auto is daarvoor een echte must. Deze zet je in de auto, daarna zet je de telefoon in de houder. Zo heb je binnen no time een tomtom nagebootst. Een ander cadeau dat goed in de smaak valt is een powerbank. Juist omdat we de telefoons voor zoveel verschillende taken inzetten, gaan ze sneller leeg. Met een powerbank op zak kun je hem altijd opladen, zelfs wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

Een handig cadeautje

Misschien denk je meteen aan een foute kersttrui of een lelijk paar sokken, maar dat is niet wat wij bedoelen met een handig cadeautje! Het kan zo zijn dat de persoon waarvoor je shopt een bepaalde hobby heeft die duur uit kan vallen. Paardrijden is hier een perfect voorbeeld van. Naast de lessen, moet je ook veel geld neerleggen voor de kleding en mogelijk voor de uitrusting. Misschien heeft degene waarvoor jij op zoek bent naar een cadeau ook wel zo’n dure hobby. Als dit het geval is, kun je iets kopen voor die hobby. Is het cadeautje dan nog te duur? Geef het samen met iemand anders.

Een activiteit

Heeft degene waarvoor jij een cadeautje voor shopt altijd al een stoer randje gehad? Dan is het een leuk idee om een activiteit voor iemand te kopen. Daarmee bedoelen we niet gewoon een dinerbon, maar iets wat iemand stiekem altijd al heeft gewild. Misschien heeft de persoon waarvoor je shopt altijd al salsa lessen willen nemen, maar nooit de stap ondernomen om ermee te gaan beginnen. Jij kunt bijvoorbeeld een rittenkaart cadeau doen. Dan kan iemand er niet meer onderuit. Hetzelfde geldt voor die stoere oom die altijd al motorrijlessen heeft willen nemen, maar nooit de stoute schoenen heeft aangetrokken: jij kunt de eerste les voor hem kopen.