Het is natuurlijk niet fijn als je tablet niet goed werkt. Er kunnen allerlei probleem plaatsvinden bij technologische apparaten: misschien gaat de batterij te snel leeg, of is het scherm kapot. Maar voor elk probleem is er ook een oplossing, of je nu een nieuwe accu of een Microsoft surface reparatie nodig hebt. Hieronder zijn een aantal problemen te zien die voor kunnen komen bij je tablet, inclusief de oorzaken en oplossingen van het probleem.

 

Problemen met de accuduur

Valt je tablet regelmatig uit, ook als je denk dat de batterij nog voldoende opgeladen is? De oorzaak hiervan kan zijn dat er simpelweg teveel tegelijk gebeurt op je tablet. Als je wifi aan hebt staan kunnen er constant dingen geladen worden en kan er constant data verzameld worden. Dit is intensief werk voor zo’n apparaat. Bovendien kunnen hier ook meldingen over gegeven worden, wat extra energie kost. Een manier om dit op te lossen is door je wifi uit te schakelen of de meldingen uit te zetten van apps waarbij het niet per se nodig is, zodat je niet telkens een melding krijgt als je verre tante weer eens iets op Facebook heeft gedeeld.

 

Problemen met apps of de Google Play Store

Een ander vervelend probleem is als bepaalde apps het niet meer goed doen of zelfs volledig vastlopen bij het opstarten. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat er een nieuwe update is die je nog niet gedownload hebt. Mocht de update niet het probleem zijn, dan is de app verwijderen en opnieuw installeren ook een mogelijke oplossing. Als Google Play de app is die vastloopt, dan is er een kans dat er een probleem zit in de cache. Dit kan opgelost worden door naar Instellingen te gaan. Klik hier op Applicaties, dan op Alle Apps en vind hierin Google Play Store. Ga bij deze app naar het kopje Opslag en wis de cache. Hierna moet je je apparaat opnieuw opstarten.

 

Problemen met verbinden en synchroniseren

Indien je problemen hebt met verbinden, kan het helpen om je apparaat dertig seconden in vliegtuigmodus te zetten. Dit is vaak een oplossing. Mocht het probleem zijn dat je bijvoorbeeld geen sms-berichten meer kan verzenden, dan kan het helpen om je apparaat opnieuw op te starten en het dan opnieuw te proberen. Als het probleem bij synchronisatie ligt, dan is de beste eerste stap om te kijken of je wel een goede verbinding met het internet hebt. Als dit het probleem niet is, is het mogelijk dat de dienst die je wilt gebruiken er (tijdelijk) uit ligt. Mocht ook dit niet het probleem zijn, dan is het beste plan van aanpak om het desbetreffende account van je tablet te verwijderen en dit opnieuw in te stellen.